Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Uluslararası Hukuk Bağlamında Filistin Konferans ve Forum serisinin üçüncü buluşması, 13 Şubat 2025 tarihinde Galatasaray Üniversitesinde düzenlendi. Daha önce 20 Kasım’da İstanbul Üniversitesi ve 10 Aralık’ta Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinlikler, Filistin meselesini uluslararası hukuk ve insan hakları ekseninde ele almayı amaçlıyor.

Konferansın açış konuşmaları, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Necati Ceylan, İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av. Yasin Şamlı ve Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ tarafından yapıldı. Açışın ardından, davetlilerden Osman Osmanoğlu da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

İlk Oturum: “Değişen Dünya Düzeninde Filistin’in Yeri”

Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturumda, Beriş aynı zamanda “Değişen Dünya Düzeninde Filistin’in Yeri” başlıklı sunumunu paylaştı. Oturumda sırasıyla Prof. Dr. Ahmet Kavas “Türkiye ve Filistin’in Tarihsel Bağları”, Prof. Dr. Ali Rıza Töngür “Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanına Müdahillik Süreci” ve Arş. Gör. Ercan Er “Filistin Davası Çözüm Önerileri ve Gereklilikleri” konulu sunumlarını yaptı.

İkinci Oturum: Barış ve Adalet Perspektifi

Prof. Dr. Akif Emre Öktem’in yönettiği ikinci oturumda, Kenizé Mourad “Barış Mümkün Ama İsrail Bunu İstiyor mu? 30 Yıllık Başarısız Müzakereler”, Dr. Hasan Basri Bülbül “UNRWA Kurtarılıyor mu? Uluslararası Adalet Divanı’ndan İstişari Görüş Talebi” ve Dr. Lyna Maaziz “Uluslararası Adalet Divanı’na Taşınan Davaların Usul Yönleri: Filistin ve Uluslararası Adalet Divanı” başlıklı sunumlarıyla katkı sundu. Oturum, katılımcıların sorularıyla daha da zenginleşti.

Öğrenci Forumuyla Devam Edildi

Konferansın son bölümünde, Galatasaray Üniversitesi Medeniyet Kulübü üyelerinin hazırladığı öğrenci forumu yer aldı. İstanbul Ticaret Odası Hukuk İşleri Müdürü Av. Ömer Temel’in yönettiği forumda, Nurullah Şık “Uluslararası Adalet Divanı Duvar Kararı”, Halil Ünsal “Uluslararası Hukukta Etnik Temizlik Kavramı”, Ahmet Emre Evin “Birleşmiş Milletler Raporları Bağlamında Filistin’de Yaşanan Soykırım” ve Erkam Korkmaz “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun Filistin Konulu Kararları” konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Serinin Devamı İstanbul Medeniyet Üniversitesinde

Tüm oturum kayıtlarının YouTube kanalımızda yayımlandığı etkinlik serisinin dördüncü ayağı, 18 Şubat 2025’te İstanbul Medeniyet Üniversitesinde düzenlenecek.

Konferansın Tüm Oturumları

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.