Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Palestine Academia Projesi kapsamında, üç yıla yayılacak uzun vadeli çalışmalar planlanmaktadır. Proje kapsamında panel, forum, sempozyum, konferans gibi akademik çalışmaların yanı sıra sinema  filmi gösterimleri, web siteler, sergiler gibi projeler de hayata geçirilecektir.

Türkiye Hukuk Platformu, Anayasa Hukukçular Derneği, İstanbul 2 Nolu Barosu, Uluslararası Hukukçular Birliği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek Uluslararası Hukuk Bağlamında Filistin Konferansı ve Öğrenci Forumu’nun dördüncüsü, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey Yerleşkesi Kütüphane Binası Ziraat Bankası Konferans Salonu  gerçekleştirilecektir. Uluslararası hukuk ve insan hakları bağlamında derinlemesine ele alınacak Filistin meselesine dair hem akademik hem hukuki yönden kritik açıların sunulacağı etkinlik, uluslararası hukukta çözüm yolları üzerine kapsamlı tartışmalara da sahne olacak.

Ulusal düzeyde saygın akademisyen, hukukçu, uzman ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenecek konferans ve forum sayesinde Filistin meselesi, sadece bölgesel sorun olarak değil, küresel adalet ve insan hakları açısından da masaya yatırılacak. 

Etkinliğin Amacı

Etkinliğin temel amacı, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlalleri, işgal hukuku, mülteci hakları ve soykırım gibi kritik konulara uluslararası hukuk açısından bir yaklaşım getirmek, toplumun geniş kesimlerinde farkındalık oluşturarak çözüm önerileri sunmaktır. Filistin’de uzun yıllar süren işgal ve insan hakları ihlallerine ilişkin hukuki perspektiflerin derinlemesine incelenerek, topluma ve akademik çevrelere farkındalık kazandırılması hedeflenmektedir. Aynı zamanda söz konusu meselenin çözümü için uluslararası hukuk çerçevesinde atılabilecek adımlar ve yasal müdahale olanakları tartışılacaktır. Konferansın diğer önemli amacı, öğrencilere aktif bir katılım fırsatı sunarak, geleceğin hukukçularının ve akademisyenlerinin Filistin meselesine dair bilgi üretimine katkıda bulunmalarını sağlamaktır.

Etkinlik Ayrıntıları

Açılış Konuşmaları
Konferans; İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av. Yasin Şamlı ve istanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Gülfettin Çelik‘in yapacağı konuşmalarla başlayacak. Filistin meselesine dair genel çerçeve bu konuşmalarda sunulacaktır.

  • 1. Oturum – (13.30 – 14.45) – Oturum Başkanı: Av Cahit Özkan

Dr. Özlem Yücel–  Kudüs’ün Hukuku Statüsü

Prof. Dr. Murat Balcı- Soykırım Suçu

Doç. Dr. Abdulkadir Akıl- Filistin-İsrail Ateşkesi Ne Anlama Geliyor?

Av Cahit Özkan- Uluslararası Hukukun Filistin ile İmtihanı

  • 2. Oturum – (15.00 – 16.15) – Oturum Başkanı: Prof. Dr. Özcan Günergök

Dr. Büşra Balat – Uluslararası Ceza Mahkemesinin Netanyahu Kararı: Hukukun Sınırları ve Siyasetin Etkisi

Dr. Miray Azaklı Köse- İsrail’in Gazze’de Soykırım İddialarına İlişkin Uluslararası Sorumluluğu

Dr. Ahmet Enes Özdil- Uluslararası İnsancıl Hukukun Orantılılık İlkesi Kapsamında 2023-2024 Gazze Savaşı

  • 3. Oturum: Öğrenci Forumu- İdeal Medeniyet Hukuku Kulübü

Oturum Başkanı: Dr. Miray Azaklı Köse
Bu oturum, hukuk fakültesi öğrencilerinin sunum yapacağı bir forum şeklinde gerçekleştirilecektir. Öğrenciler, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlalleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) soruşturmaları ve soykırım gibi çeşitli başlıklar altında görüşlerini sunacak; forum sonunda soru-cevap bölümüyle tartışmalar derinleştirilecektir.

Konferans, Filistin meselesine dair akademik ve hukuki bilgi birikiminin artırılmasına ve bu konunun uluslararası hukuk çerçevesinde çözümüne yönelik somut adımlar atılmasına katkı sağlayacak. Ayrıca, geleceğin hukukçuları olarak öğrencilerin bu konuda aktif rol alarak bilgi ve deneyim kazanmaları sağlanacaktır.

Konferans herkesin katılımına açık olup öncesinde kayıt formu üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.